Az első óriás toronyugró versenyző a Rugólábban

A következő egy nem mindennapi beszámoló, hiszen elmondhatjuk, hogy van óriás toronyugró versenyzőnk!

Dobra Viktor 3 éve érkezett hozzánk, azóta egyre magasabbra tör célokban és méterekben is. Idén élete első, de nem utolsó óriás toronyugró versenyén vett részt Svájcban, ahol 19 méterről mutatta be ugrásait! Svájci, német, dél-kóreai, olasz, brazil, holland és francia indulók közt 25-ből a 18. helyezést érte el.

Olvassátok Viktor beszámolóját a versenyről:

“2024.07.27-én részt vettem az első óriástoronyugró versenyemen Ponte Brollában, Svájcban. Gyönyörű sziklás kanyonban rendezték a versenyt, ahol 13, 15 és 19m-ről lehetett bemutatni az ugrásainkat. Sajnos egy árvíz elvitte a 13 méteres elugróhelyet, a 15 méter pedig kézállásra nem volt a legmegfelelőbb, így a tervezett ugrásaimon módosítva fölvittem 19 méterre 2 nap alatt a repülő előreszaltót csukamozdulattal és a nyújtott hátraszaltót. Az elugróhelyek megközelítése felért egy sziklamászó edzéssel, úgyhogy nagyon át kellett gondolni, hogy mit honnan és mennyiszer ugrok a verseny előtt. Svájci, német, dél-kóreai, olasz, brazil, holland és francia indulók közt 25-ből a 18. helyezést értem el. Közel 3 éve kezdtem műugrani az RLSE-nél és tavaly próbáltam ki először, milyen 10méternél magasabbról ugrani.
Hatalmas élmény volt ismét pozitív, segítőkész emberek társaságában edzeni és végre versenyezni, köztük voltak Red Bull Cliff Diving résztvevők, volt világrekorder 58,8méteres ugrással, továbbá egy 77 éves masters ugró, aki fejjel érkezős ugrásokat mutatott be 15 méterről.
Hálásan köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában segített eljutnom az első, de nem utolsó ilyen versenyemig!”